Baby's en peuters

Jong geleerd is oud gedaan. En dat geldt ook voor lezen.

Kinderen die als baby's al verwend worden met boekjes en het voorlezen van verzen en verhalen, leren in recordtempo nieuwe woordjes en zinnen en leren zelf sneller lezen. En bestaat er iets gezelligers dan een voorleesmomentje met mama of papa, oma of opa? 

Baby's

Baby's zijn dol op vrolijke kleuren en verschillende texturen. Ze ontdekken boekjes door er aan te sabbelen, te voelen, en ja, zelfs door ermee te gooien. Dat geeft niet, want daar zijn babyboekjes voor gemaakt. In onze bibliotheek vind je knisperboekjes en badboekjes. Laat je kind er spelenderwijs kennis mee maken: plezier gegarandeerd! En wees gerust: onze bibliotheekmedewerkers zorgen ervoor dat deze boekjes altijd gewassen terug in de rekken komen. Rond de leeftijd van 10 maanden ondervinden baby's hoe een boekje werkt, kunnen ze de bladzijden omdraaien en wordt de inhoud belangrijker. 

UPDATE SEPTEMBER 2020: onze knisper- en badboekjes zijn tijdelijk niet beschikbaar. 

Boekstart

Boekstart

Boekstart

Voorleesweek

Voorleesweek

Voorleesuurtjes

De muur in het midden van het boek

elke maand op vrijdag

Boekstart

Peuters

In de peuterafdeling vind je:

-geluidenboekjes: deze werken op een batterijtje. Doen de geluidjes het niet meer, dan is het batterijtje wellicht leeg. Geef ons gerust een seintje, zodat we het kunnen vervangen. 

-voelboekjes: deze leren een verband aan tussen een woord en een zintuiglijke waarneming. 

-flappenboekjes: deze toveren een verborgen inhoud tevoorschijn na het uitschuiven van een flapje (bijvoorbeeld: het openen van een kast). Flappenboekjes gaan gemakkelijker stuk omdat de flapjes kunnen scheuren. Is een boekje zwaar beschadigd of helemaal versleten, geef ons dan gerust een seintje, zodat we het kunnen vervangen.