Laatste updates in het vet. In de strijd tegen het coronavirus blijven een aantal voorzorgsmaatregelen gelden. Leef alle afspraken zo goed mogelijk na. Zo kunnen we een bezoek aan de bibliotheek voor iedereen veilig houden. Hou steeds rekening met de aanwijzingen van de aanwezige medewerker(s). 

 

Wat je moet weten

· Tot en met 31 maart blijven onze openingsuren licht gewijzigd:

o maandag 16 uur tot 18 uur

o woensdag 13 uur tot 18 uur 

o donderdag 9 uur tot 12 uur

o vrijdag 15 uur tot 18 uur

o zaterdag 9 uur tot 12 uur

· We vragen om tijdelijk geen gebruik te maken van de inleverdiensten in de schoolbibliotheek in Westrozebeke en het bibliotheekpunt in De Oever. Woon je in een van de deelgemeenten en ben je minder mobiel, dan kan je ook nog steeds gebruik maken van de bibliotheek aan huis.

· Wil je enkel afhalen? Reserveer dan minstens één dag op voorhand de gewenste materialen via Mijn Bibliotheek..

· Tot en met 31 januari worden al onze activiteiten geannuleerd.

 

Bereid je bezoek voor

· Behoor je tot een risicogroep? Mail naar bibliotheek@staden.be voor het plannen van een bezoek buiten de openingsuren. Ben je ziek of vertoon je symptomen? Stel je bezoek uit. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van de bibliotheek aan huis.

· Het dragen van een mondmasker is vanaf vrijdag 29 oktober 2021 opnieuw verplicht.

· De toiletten in de bibliotheek zijn opnieuw volledig toegankelijk. 

· Maak thuis al een voorkeuze en/of breng een mobiel toestel (smartphone of tablet) mee naar de bibliotheek. Zo kan je ter plekke rondneuzen in de catalogus. Er is gratis wifi. Onze cataloguspc’s kan je niet gebruiken. Beschik je niet over een eigen toestel? Stel je vraag dan aan een medewerker of maak gebruik van een tablet van de bibliotheek. Wil je opzoeken in de bevolkingsregisters? Maak dan een afspraak via bibliotheek@staden.be

· Wie wil kopiëren voor een vereniging, levert de te kopiëren documenten af aan de balie. Tijdens het volgende uitleenmoment kunnen de kopies afgehaald worden. 

 

Ter plaatse

· Er is geen maximum aantal bezoekers meer. De mandjes blijven staan en mogen gebruikt worden, maar zijn niét verplicht. Als je een mandje gebruikt, plaats je het aan het einde van je bezoek zelf terug op de stapel aan de ingang. 

· Voor het binnengaan van de publieksruimte ontsmet je je handen.

· De leeszaal is opnieuw toegankelijk. Krantenartikels lees je ook via het Gopress krantenarchief.

· We vragen nog steeds om minstens anderhalve meter afstand van andere bezoekers te houden.

· Voor het verlaten van de bibliotheek kan je je handen ontsmetten. 

 

Bij thuiskomst

· Vergeet niet om je handen te wassen.