Update 21/10 (16:13): geen wijzigingen aan de al geldende afspraken. In de strijd tegen het coronavirus gelden een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen. Leef alle afspraken zo goed mogelijk na. Zo kunnen we een bezoek aan de bibliotheek voor iedereen veilig houden. Hou ook steeds rekening met de aanwijzingen van de aanwezige medewerkers. Hartelijk dank voor je medewerking! 

 

Wat je moet weten

· Tot en met 31 oktober blijven onze openingsuren licht gewijzigd:

o maandag 16 uur tot 18 uur

o woensdag 13 uur tot 18 uur

o donderdag 9 uur tot 12 uur

o vrijdag 15 uur tot 18 uur

o zaterdag 9 uur tot 12 uur

· De uitleenpost in Westrozebeke gaat weer open. Het bibliotheekpunt in De Oever blijft gesloten. Woon je in een van de deelgemeenten en ben je minder mobiel, aarzel dan niet om gebruik te maken van de bibliotheek aan huis.

· Wil je enkel afhalen? Reserveer dan minstens één dag op voorhand de gewenste materialen via Mijn Bibliotheek.

 

Bereid je bezoek voor

· Behoor je tot een risicogroep? Mail naar bibliotheek@staden.be voor het plannen van een bezoek buiten de openingsuren. Ben je ziek of vertoon je symptomen? Stel je bezoek uit. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van de bibliotheek aan huis.

· Het is verplicht om een mondmasker te dragen (12+).

· Volwassenen komen alleen naar de bib. 

· De toiletten in de bibliotheek zijn beperkt toegankelijk. Ga thuis - zeker als je kinderen mee moeten – nog eens naar het toilet voor je richting de bib vertrekt.

· Maak thuis al een voorkeuze en/of breng een mobiel toestel (smartphone of tablet) mee naar de bibliotheek. Zo kan je ter plekke rondneuzen in de catalogus. Er is gratis wifi. Onze cataloguspc’s kan je niet gebruiken. 

· Wie wil kopiëren voor een vereniging, levert de te kopiëren documenten af aan de balie. Tijdens het volgende uitleenmoment kunnen de kopies afgehaald worden. 

 

Ter plaatse

· We laten maximum 15 bezoekers tegelijk binnen in de publieksruimte. 

· Voor het binnengaan van de publieksruimte ontsmet je je handen.

· Materialen die je wil inleveren, plaats je op de kar.

· Probeer je bibliotheekbezoek tot maximum een halfuur te beperken.

· De gameroom, pc-zone en leeszaal zijn tijdens de openingsuren (voorlopig) niet toegankelijk. Heb je thuis geen internet? Telefoneer ons om een afspraak te maken voor het gebruik van een pc, buiten de openingsuren. Krantenartikels lees je via het Gopress krantenarchief.

· Beschik je niet over een eigen toestel om op te zoeken in de catalogus? Stel je vraag dan aan een medewerker of maak gebruik van een tablet van de bibliotheek.

· Eenrichtingsverkeer in de bib is niet mogelijk. Wees gewoon voorzichtig en behoud (minstens) anderhalve meter afstand van andere bezoekers.

· Vermijd contact met klinken, rekken, tafels, stoelen, ... Alle nodige tussendeuren staan alvast open. Probeer om enkel die materialen aan te raken die je ook echt wil meenemen. 

· Voor de balie voorzien we een wachtrij. Je schuift bij voorkeur maar één keer aan om gereserveerde materialen op te halen en/of nieuwe materialen te lenen.

· Vermijd rechtstreeks contact met de bibliotheekmedewerker aan de balie. De medewerker is afgeschermd door een plexiwand, draagt een mondmasker en ontsmet de handen na elke klant.

· Voor het verlaten van de bibliotheek kan je je handen ontsmetten

 

Bij thuiskomst

· Vergeet niet om je handen te wassen.