Bibpunt De Oever

Op maandag 27 mei 2019 opende de bibliotheek een bibliotheekpunt in WZC De Oever. Het bibliotheekpunt vervangt de uitleenpost in de Roeselarestraat, die de deuren definitief gesloten heeft. 

In het bibliotheekpunt kan je boeken inleveren en gereserveerde boeken afhalen. In een gezellig ingerichte zithoek kan je kranten en tijdschriften lezen, groteletterboeken kiezen of voorlezen uit prentenboeken. Senioren (65+), minder mobielen of langdurig zieken kunnen gebruik maken van onze boekendienst aan huis

Lever in en haal af

Tijdens de openingsuren van de cafetaria (elke dag van 13.45 tot 17.30 uur) kan je in het bibliotheekpunt materialen inleveren en gereserveerde materialen afhalen.

Elke maandag haalt een medewerker van de bibliotheek alle ingeleverde materialen op en worden de gereserveerde materialen klaargezet.

Heb je op tijd ingeleverd maar verstreek je uitleentermijn tussen twee momenten van ophalen, dan hoef je uiteraard geen telaatgeld te betalen. Om een gereserveerd materiaal af te halen, krijg je een volledige week de tijd. Je kan zowel materialen reserveren die in het bibliotheekpunt staan, als materialen uit de collectie van de hoofdbibliotheek. Van zodra een materiaal voor je klaarstaat, word je daarvan met een mailtje op de hoogte gebracht. 

Reserveer (last minute)

Materialen die je niet gereserveerd hebt, kan je ter plaatse niet uitlenen tenzij je last minute reserveert via een telefoontje naar de hoofdbibliotheek. Tijdens de openingsuren van de hoofdbibliotheek kunnen we zo'n telefoontje steeds beantwoorden en je reservering en uitlening meteen in orde brengen. 

Reserveren kan je ook via een mailtje naar bibliotheek@staden.be, met opgave van de gewenste titels, of via de online toepassing Mijn Bibliotheek. Om te weten hoe het online reserveren werkt, surf je naar de helppagina (luikje De catalogus gebruiken). Vragen kan je uiteraard ook telefonisch stellen, of aan een medewerker aan de balie in de hoofdbibliotheek. 

Lees de krant

In een gezellig ingerichte zithoek in de cafetaria kan je kranten en tijdschriften lezen, groteletterboeken kiezen of voorlezen uit prentenboeken.

Bewoners van het woonzorgcentrum kunnen de materialen steeds meenemen naar de kamer om daar verder te lezen. 

Beschikbare kranten: Krant van West-Vlaanderen, Het Laatste Nieuws. 

Beschikbare tijdschriften: diverse titels uit de hoofdbibliotheek. 

Alternatieve uitleenservices

Senioren (65+), minder mobielen of langdurig zieken kunnen steeds gebruik maken van onze boekendienst aan huis

De klassen van de basisschool in de Slijperstraat krijgen op geregelde tijdstippen boekenkoffers met jeugdboeken, strips en informatieve boeken aan klas geleverd. 

We breken ook graag een lans voor de prachtige Roeselaarse centrumbibliotheek ARhus. De bibliotheek van Staden en ARhus zijn partners binnen het samenwerkingsverband BROERE (bibliotheken uit de regio Roeselare). 

Buurtwerking

Om ontmoeting te stimuleren organiseert de bibliotheek i.s.m. het WZC sessies samen lezen

In de toekomst komen activiteiten op de kalender om leesplezier voor jong en oud te bevorderen, bijvoorbeeld tijdens de Voorleesweek. 

Openingsuren en contactgegevens

De zithoek van het bibliotheekpunt volgt de openingsuren van cafetaria De Waterlelie

Ook inleveren en afhalen gebeuren bij voorkeur tussen 13.45 en 17.30 uur. 

Helemaal onderaan deze website kunnen openingsuren, sluitingsdagen en contactgegevens geraadpleegd worden. 

De werking van het bibliotheekpunt wordt voortdurend geëvalueerd en bijgestuurd. Blijf deze pagina volgen voor alle nieuws en updates. Heb je zelf een suggestie, aarzel dan niet om ons te contacteren

0.JPG