De bib naar je klas

Wat zit er in een boekenkoffer?

Per koffer voorzien we 1 boek en 1 strip per leerling en vullen we aan tot het volgende tiental. Een klas met 14 leerlingen bv. krijgt een box met 20 boeken en 20 strips.

Bij elke levering hoort een formuliertje waarop je als leerkracht de levering kan evalueren, en je wensen voor de volgende levering kan noteren. Ook de leerlingen mogen suggesties op het formuliertje schrijven.

Aan de eerste boekenkoffer van het schooljaar voegen we een kalender toe waarop je de thema's kan noteren die je in de loop van het schooljaar in de klas behandelt. Bij elke nieuwe levering houden we dan zo goed mogelijk rekening met de lesonderwerpen die je voor die periode hebt opgegeven.

Informatieve boeken worden aan een box toegevoegd op aanvraag. Vul hiervoor de kalender (zie hierboven) of het formuliertje in, of stuur een mailtje naar tom.vansteenbrugge@staden.be.   

Ook een tussentijdse, extra levering, kan je aanvragen via het formuliertje of via mail. 

Wanneer wordt er opgehaald en geleverd?

In september worden de eerste koffers geleverd. Op de afgesproken momenten (zie hieronder voor alle data per school) halen we ze weer op. In de bibliotheek nemen we alle boeken in en worden de boxen opnieuw gevuld. Dezelfde week nog wordt er weer geleverd. 

Het is niet verplicht om op elke ophaaldatum de koffer in te leveren. Is er nog ruim voldoende leesvoer voor alle leerlingen, dan kan de koffer gerust wat langer in de klas blijven en worden alle boeken gewoon verlengd. 

Het is niet verplicht om bij elke ophaalbeurt alle boeken in te leveren. Leerlingen die nog in een boek bezig zijn, mogen dit boek zeker wat langer bijhouden. Deze boeken worden dan verlengd. De boeken die wel ingeleverd worden, worden vervangen door nieuwe boeken. 

De koffers worden opgehaald aan de klasdeur en daar ook weer afgezet. 

Planning

Nieuwe boekenkoffers worden geleverd van zodra de scholen weer opengaan en de leveringen als veilig bevonden kunnen worden. (update 20/03)

Wens je nieuwe boeken in de boekenkoffer, plaats de koffer dan aan de klasdeur op één of meerdere of alle ophalingsdata.