De Leesjury

De Leesjury is er voor kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. 

Tussen september en maart lezen de kinderen acht boeken. Een vijftal keer per leesjaar komen ze samen. De jongsten werken creatief rond de gelezen boeken, terwijl de oudsten uitgedaagd worden om hun mening over de boeken te formuleren.

Voor wie?

Voor de jongsten (groep 1: kleuters) organiseren we voorleessessies met een korte creatieve verwerking.

Oudere lezers worden ingedeeld volgens leeftijd:

- groep 2 = 1ste en 2de leerjaar (beginnende lezers zijn ook op de voorleessessies welkom!)

- groep 3 = 3de en 4de leerjaar

- groep 4 = 5de en 6de leerjaar

- groep 5 = 1ste en 2de jaar secundair

- groep 6 = 3de en 4de jaar secundair

- groep 7 = 16+

Iedereen kan en mag gratis deelnemen. Voor wie een beetje moeite heeft met lezen, maar het wel heel leuk vindt, zijn er oplossingen voorhanden.

Leesjury

Wanneer?

- De voorleessessies voor de jongsten gaan door op elke laatste vrijdag van de maand, telkens van 16.00 tot 17.00 uur. Hier vind je alle concrete data. 

- De andere groepen komen een vijftal keer per leesjaar samen, telkens in een schoolvakantie. De data voor het leesseizoen 2021-2022 worden zo snel mogelijk ingevuld.

- Bij heel weinig inschrijvingen of een tekort aan begeleiders, zullen de oudste groepen via de internetjury deelnemen, met begeleiding vanuit de bib.

Op het einde van het seizoen volgt een verkiezing van beste boek van het jaar en is er een spetterend slotfeest waarop lezers, schrijvers en tekenaars elkaar ontmoeten. 

Interesse?

Wil je graag meelezen in het leesjaar 2021-2022, vul dan dit formulier in.

De boeken die we zullen lezen, ontdek je hierWil je weten of een titel aanwezig is in de bibliotheek? Zoek dan snel even op in de catalogus

Je kan ook later nog beslissen om mee te lezen. Pas na 31 december 2021 registreren we geen juryleden meer.