De Leesjury

De Leesjury is er voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. 

Tussen september en maart lezen de kinderen acht boeken. Vijf keer per leesjaar komen ze samen. De jongsten werken creatief rond de gelezen boeken, de oudsten worden uitgedaagd om hun mening te formuleren. Via dit formuliertje kan je gratis inschrijven. 

Voor wie?

We maken groepen volgens leeftijd:

- groep 1 = 3de kleuter

- groep 2 = 1ste en 2de leerjaar

- groep 3 = 3de en 4de leerjaar

- groep 4 = 5de en 6de leerjaar

- groep 5 = 1ste en 2de jaar secundair

- groep 6 = 3de en 4de jaar secundair

- groep 7 = 16+

Iedereen kan en mag gratis deelnemen. Voor wie een beetje moeite heeft met lezen, maar het wel heel leuk vindt, zijn er oplossingen voorhanden.

Wist je dat we voor kleuters en beginnende lezers ook voorleesuurtjes met een korte creatieve verwerking organiseren? Doorgaans iedere laatste vrijdag van een schoolmaand. De kalender met alle juiste data vind je hier

Wanneer?

- De leesgroepen komen een vijftal keer per leesjaar samen, telkens in een schoolvakantie. De data en de uitnodigingen voor de bijeenkomsten ontvang je in je mailbox. 

- Bij heel weinig inschrijvingen of een tekort aan begeleiders, zullen de oudste groepen via de internetjury deelnemen, met begeleiding vanuit de bib.

Op het einde van het seizoen volgt een verkiezing van beste boek van het jaar en is er een spetterend slotfeest waarop lezers, schrijvers en tekenaars elkaar ontmoeten. 

Interesse?

Wil je graag meelezen in het leesjaar 2022-2023, vul dan dit formulier in.

De boeken die we zullen lezen, ontdek je hierWil je weten of een titel aanwezig is in de bibliotheek? Zoek dan snel even op in de catalogus

Je kan ook later nog beslissen om mee te lezen. Pas na 31 december 2022 registreren we geen juryleden meer.