Deel je kennis

Kennis vind je niet alleen in boeken en tijdschriften, op websites of tijdens opleidingen en cursussen, maar ook in de hoofden van mensen. 

Heb je een speciaal talent dat je graag eens in de kijker wil zetten, een passie die je met je dorpsgenoten wil delen, of weet je alles over één bepaald onderwerp en ben je bereid om daarover in de bibliotheek te komen vertellen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Een overzicht van afgelopen activiteiten vind je hieronder. 

Klein geluk - Hannelore Demonie

Gewapend met 10 krachtige sleutels kan je op een eenvoudige manier aan je eigen geluk en gezondheid sleutelen.

In haar boek 'Klein geluk' leert Hannelore Demonie hoe je je ademhaling kan inzetten als relaxatietechniek, strooit ze met tips voor een betere nachtrust en geeft ze motiverend advies om meer beweging in je dag te integreren. 

Hannelore is afkomstig van Staden, waar ze haar eerste 25 levensjaren doorbracht. Haar broer en ouders wonen er nog steeds. Op 23 oktober 2019 presenteerde ze haar boek in dienstencentrum 't Scharnier.  

0.jpg

Duizend bommen en verhalen - Ter Westroze

In 2019 is het exact 75 jaar geleden dat WO II eindigde. Verhalenvertelster Tilde Vandenbroucke nam de kinderen uit de school in Vijfwegen op sleeptouw naar Ter Westroze en sprokkelde samen met hen verhalen, herinneringen en anekdotes bij getuigen van toen. En wat vinden de leerlingen van vandaag van die oorlog, wat voor gevoel roepen die verhalen op? Op basis van alle indrukken en verhalen maakten de kinderen samen met muzikant en videokunstenaar Stijn Wastyn korte stop motionfilmpjes, en werd ook een theatervoorstelling ontwikkeld. 

Knuffelturnen - Mema Relax

Op zaterdag 19 mei 2018 waren peuters baas in de bib! Op de Boekstart-dag konden ze samen met hun grootouder(s) de nieuwe collectie voel-, knisper- en kartonboekjes ontdekken, en meedoen aan een van de twee gratis workshops knuffelturnen. Tijdens die workshops ontdekten ze samen met Bas de Leeuw de wereld van het boek. De workshops knuffelturnen werden in goede banen geleid door Mema Relax uit Staden. Mema Relax is een massagepraktijk voor huidige, kersverse en toekomstige mama's en papa's.