E-boeken

Probeer eens een e-boek

Ben je lid van de bibliotheek van Staden, dan kan je gratis een e-reader (maximaal één) met e-boeken (maximaal tien) reserveren en/of uitlenen. 

E-boeken tellen in onze bibliotheek als 'gewone' papieren boeken. Alleen vind je ze niet in het rek. Je haalt ze virtueel af aan de balie, waar één van onze medewerkers ze op een reader plaatst. Die reader mag niet je eigen reader zijn, maar wel een toestel van de bibliotheek, dat je mee leent. 

Verder zijn er geen regels die afwijken van de afspraken voor andere materialen. Lenen is dus gratis, verlengen is mogelijk, er zijn geen reservatiekosten, en geen moeilijke of omslachtige procedures. 

Welke titels zijn beschikbaar?

Een overzicht van onze e-books vind je hier. Klik op Waar staat het? om te weten of een e-boek beschikbaar is of niet. Net zoals een gewoon boek lenen we het terzelfdertijd maar één keer uit. Een overzicht van onze e-readers vind je hier.

Reserveren hoeft niet. Wil je toch zeker zijn van je keuze, stuur ons dan een mailtje. Wil je al enkele weken of maanden op voorhand je toestel reserveren, stuur dan ook een mailtje, naar bibliotheek@staden.be

Waarom een e-boek?

-Je kiest zelf het lettertype en de lettergrootte

-Je leest in het donker, zonder extra lampje. Comfortabel in elke positie, en geen storende reflectie bij het lezen. 

-Alle boeken passen op één licht en handig apparaatje. Geen gesleur meer met tassen of zakken op reis, en je boeken heb je altijd en overal bij de hand. 

Een platform vol e-boeken

Als lid van de bibliotheek zal je in de toekomst e-boeken kunnen opzoeken, lenen en lezen van thuis uit. Deze e-boeken worden beschikbaar gemaakt voor e-readers en mobiele toestellen, via een app. En ze zullen makkelijk te raadplegen zijn via de catalogus en in Mijn Bibliotheek. 

Een e-boeken werkgroep buigt zich momenteel over de aanbestedingsprocedure en maakt keuzes over het samenwerkingsmodel en de kostprijs. 

Het platform wordt verwacht tegen de zomer van 2020.