Sinds maandag 25 mei is de bib weer open, met nodige voorzorgen. Bekijk hier een filmpje met aanbevelingen, en hier ons infoscherm. 

Get started right away

Activiteiten

Cursus of workshop

Digidokter ONLINE

When
Van 16 mei 2020 tot 27 juni 2020
Price
Free

Goed nieuws van het Digidokter-front: de lesgevers van Vormingplus zetten het seizoen 2019-2020 online verder! Videobellen, contactloos betalen, e-boeken lezen, fotograferen met je smartphone en nog veel meer: bel in en volg vanop je eigen bureaustoel de sessies die gratis aangeboden worden.

Spel of quiz

Schatten van Vlieg in de bibliotheek van Staden

When
Van 1 juli 2020 tot 31 augustus 2020
Price
Free

Shht! Hoor jij wat ik hoor? Dat is Vlieg, die je meeneemt op een knotsgek avontuur! Verken het opdrachtenparcours en ga zo op zoek naar de schatkist van Vlieg. Heb je de schatkist gevonden? Dan krijg je een leuk cadeautje én maak je kans op fantastische prijzen. Je kan deze zomer de schat komen zoeken van 1 juli tot 31 augustus, tijdens de openingsuren van de bib.

Lezing of congres

14-18 - Miguel Bouttry vertelt (10+)

When
maandag 2 november 2020
Price
€ 4,0

Vijftien jaar lang gidste Miguel Bouttry op de gewezen slagvelden van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek en Noord-Frankrijk. Hij ging niet enkel op stap met groepen volwassenen, maar ook scholen of gezinnen met kinderen luisterden geboeid naar zijn verhalen. In 2014 werkte hij mee aan het KETNET-programma ‘Kleine handen in een grote oorlog’ waarbij hij in de studio meer uitleg gaf over WO1. ...

Latest acquisitions