Games

Games zijn niet meer weg te denken uit de leefwereld van hedendaagse jongeren, tieners en kinderen. 

In onze bibliotheek kunnen tieners (tot en met 12) ter plaatse gamen in de gameroom (PS4). PS4-spellen (met accent op games tot en met 12) kunnen ook uitgeleend worden.

Daarnaast organiseren we regelmatig game-activiteiten. Zie hieronder voor een overzicht. 

Mobiele arcadegames (6+)

Van maandag 22 tot en met zaterdag 27 februari stellen we een mobiele arcadehal op in de bibliotheek. De hal bestaat uit 3 arcadegames in mooie, handgemaakte houten kasten, die boeiend zijn voor spelers van alle leeftijden, van beginners tot doorgewinterde gamers. Die laatsten zullen natuurlijk wel iets sneller door de spellen gaan, maar er is iets te beleven voor spelers van elk niveau. De games zijn eenvoudig, educatief, en creatief en artistiek van inslag - vaak anders dan wat tieners (en volwassenen) normaal spelen. Een nieuw en verfrissend, éénmalig aanbod! Gratis tijdens de openingsuren!

Lees meer
0.jpg
(c) Cultuurconnect
0.jpeg

Gametornooi (8+) - UITGESTELD

De zoektocht naar de beste gamer van Staden is gestart. Heb jij de skills om anderen in te maken in een potje Fifa? Of weet jij hoe je anderen slimmer af kan zijn in Mario Kart? Om het even, de beste gamer is van alle markten thuis. Daarom gooien we alle soorten games in de strijd. De winnaar gaat uiteindelijk naar huis met fantastische prijzen.

Schrijf je nu GRATIS in voor één van de voorrondes om kans te maken op de prijzenpot! Houd er rekening mee dat er maximaal 12 deelnemers kunnen zijn per voorronde. Uit elke voorronde komt 1 winnaar. Die winnaars nemen het tegen elkaar op in het finalespel op vrijdag 17 april om 16.30 uur.

Hou deze pagina in de gaten voor updates en meer praktische info!

Schrijf nu in!

Gameroom

PS4-games kan je tijdens de openingsuren in onze gameroom komen testen of spelen.

De gameroom is een gezellige halfopen hoek in de jeugdafdeling, met comfortabele zitzakken en een groot beeldscherm, ingericht voor kinderen en jongeren tot en met twaalf jaar

In 2018 mochten we meer dan 80 jongeren verwelkomen, die de gameroom in totaal meer dan 300 keer gebruikten!

Aarzel niet om zelf ook eens langs te komen, en breng je vrienden mee!

 

Spelregels

-Een gekozen game voldoet aan jouw leeftijdscategorie. 

-Het volume wordt zo ingesteld dat andere bibliotheekbezoekers niet gestoord worden. 

-Een medewerker van de bibliotheek houdt steeds een oogje in het zeil. Bij ruzie wordt het gamen meteen gestaakt. 

-Om een game en een controller te verkrijgen, lever je tijdelijk je bibpas (eID of kids-ID) in aan de balie. 

-Je kan sowieso een halfuur gamen. Zolang er daarna niemand staat te wachten, kan je nog even blijven doorspelen. 

Collectie

De zogenaamde PEGI-code op de doos van een game geeft steeds een indicatie van de leeftijd waarvoor het spel gemaakt is. 

In onze gameroom vind je een startcollectie PS4-games die bijna allemaal geschikt zijn voor spelers onder twaalf jaar.

Naast PS4-games is er ook een beperkt aanbod aan 3DS-spellen. Voor de Nintendo 3DS worden wel geen nieuwe spellen meer aangekocht. Deze deelcollectie is dus uitdovend.

Games voor de Nintendo Switch zijn er op dit moment nog niet. Een eerste aankoop wordt voorzien in 2020.

 

Wisselcollectie

Tijdens de afgelopen zomervakantie kochten de bibliotheken van Lichtervelde, Hooglede, Staden, Moorslede, Ledegem, Izegem, Ingelmunster én Roeselare samen 120 PS4-games aan die in pakketten van 15 circuleren in de 8 verschillende bibliotheken. Bij deze games zijn ook games voor volwassenen

Zo vind je bijna elk 'topgame' van de laatste jaren wel in één van de bibliotheken in het Roeselaarse terug. Wist je dat je ook een game via 'interbibliothecair leenverkeer' kan laten verschepen en afhalen in de bibliotheek van jouw keuze?