Informatie

Over de werking van het kenniscentrum lees je hieronder meer. 

Een titel niet gevonden in onze catalogus? Klik hier

Digitaal

Opvoeding en onderwijs

Binnenkort meer. 

Taalpunt

Binnenkort meer.

Welzijn

Populaire informatie

Als lokale bibliotheek bieden wij populaire, toegankelijke en vlot leesbare informatieve boeken, tijdschriften en folders aan over alle mogelijke onderwerpen.

Accenten leggen we op dagelijks leven (eten, wonen, tuinieren, ...), reizen (reisgidsen), geschiedenis (lokale geschiedenis en wereldoorlogen), sport en spel, mediawijsheid en digitale vaardigheden, opvoeding en onderwijstaal, en welzijn, leven en gezondheid.

Rond die laatste vier onderwerpen zetten we ook projecten op en organiseren we vorming en activiteiten.

Meer of grondigere wetenschappelijke informatie nodig over een onderwerp, bijvoorbeeld voor een school- of studieopdracht? Zoek dan in alle Vlaamse bibliotheken en bestel via 'interbibliothecair leenverkeer'. 

Informatie van de overheid en over de UITkalender vind je in de kiosken en folderrekken aan de ingang van de bibliotheek. 

Handige tips op staden.be

Informatie van de overheid en kennistips over alle mogelijke onderwerpen vind je ook op de website van de gemeente

0.JPG

Deel je kennis

Kennis vind je niet alleen in boeken en tijdschriften, op websites of tijdens opleidingen en cursussen, maar ook in de hoofden van mensen. 

Heb je een speciaal talent dat je graag eens in de kijker wil zetten, een passie die je met je dorpsgenoten wil delen, of weet je alles over één bepaald onderwerp en ben je bereid om daarover in de bibliotheek te komen vertellen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen. We laten je heel graag aan het woord en nemen je op in onze officiële programmering. 

Kenniskalender en -bank

Gemeentelijke diensten en Stadense verenigingen en organisaties organiseren elk jaar tal van infoavonden, workshops, lezingen, cursussen en andere momenten om bij te leren. Klik hier voor een volledig overzicht en verfijn op Type om onderwerpen te selecteren.

Kennisbank: binnenkort meer info. 

0.JPG