JBM

Ieder jaar in maart zijn de kinderen baas in de bib!

Tijdens de Jeugdboekenmaand komen schrijvers vertellen en organiseren we workshops, expo's en andere originele activiteiten.

Jeugdboekenmaand in coronacrisis

De lezingen van Jef Aerts en Frank Daenen (november 2020, onder voorbehoud) en (nogmaals) Frank Daenen, Kathleen Amant en Reinhilde van Driel (maart 2021) werden vorig schooljaar uitgesteld en kregen een nieuwe datum. Omdat de tijden hoogst onzeker zijn, hebben we beslist om op dit moment nog geen andere auteurs uit te nodigen naar de bibliotheek. Dank voor jullie begrip!

Jeugdboekenmaand 2021

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. We zullen hen tussen 1 en 31 maart op verschillende manieren in de kijker zetten. 'Lezen is een feest!': onder die noemer vieren we een maand lang!

Naar de website!
Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand 2020: een terugblik

In 2020 was het thema voor de Jeugdboekenmaand Kunst. We hadden het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is.

Jonas Boets

2 maart 2020

Tine Mortier

9 maart 2020

Frank Daenen

GING NIET DOOR :(

Kathleen Amant

GING NIET DOOR :(

Reinhilde Van Driel

GING NIET DOOR :(

Frank Geleyn

GING NIET DOOR :(

Jef Aerts

GING NIET DOOR :(

Spelen met stop-motion

GING NIET DOOR :(

(h)appklaar!

GING NIET DOOR :(

Kunstgames

GING NIET DOOR :(

Expo

Expo Pieter Gaudesaboos

GING NIET DOOR :(

Bibliotheekspel

GING NIET DOOR :(

Wedstrijd

Afgelopen

Boekentips

Voor leerkrachten

Jeugdboekenmaand 2019: een terugblik

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Thijs Goverde

Thijs Goverde

maandag 11 maart

Luc Embrechts

Luc Embrechts

dinsdag 12 maart

Wally De Doncker

Wally De Doncker

donderdag 14 maart

Guy Daniels

Guy Daniëls

dinsdag 19 maart

Kathleen Amant

Kathleen Amant

dinsdag 26 maart

Anja Copejans

Anja Copejans

vrijdag 5 april