Kinder- en Jeugdjury

De Kinder- en Jeugdjury is een leesjury voor kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. 

Tussen september en maart lezen de kinderen acht boeken. Een vijftal keer per leesjaar komen ze samen. De jongsten werken creatief rond de gelezen boeken, terwijl de oudsten uitgedaagd worden om hun mening over de boeken te formuleren.

Voor wie?

Voor de jongsten (groep 1: kleuters) organiseren we voorleessessies met een korte creatieve verwerking.

Oudere lezers worden ingedeeld volgens leeftijd:

- groep 2 = 1ste en 2de leerjaar (beginnende lezers zijn ook op de voorleessessies welkom!)

- groep 3 = 3de en 4de leerjaar

- groep 4 = 5de en 6de leerjaar

- groep 5 = 1ste en 2de jaar secundair

- groep 6 = 3de en 4de jaar secundair

Iedereen kan en mag gratis deelnemen. Voor wie een beetje moeite heeft met lezen, maar het wel heel leuk vindt, zijn er oplossingen voorhanden.

Kinder- en Jeugdjury

Wanneer?

- De voorleessessies voor de jongsten gaan door op elke laatste vrijdag van de maand, telkens van 16.30 tot 17.30 uur. Hier vind je alle concrete data. Alle data zijn onder voorbehoud van coronamaatregelen. 

- De andere groepen komen een vijftal keer per leesjaar samen, telkens in een schoolvakantieHier vind je alle concrete data. Alle data zijn onder voorbehoud van coronamaatregelen. 

- Bij heel weinig inschrijvingen of een tekort aan begeleiders, zullen de oudste groepen via de internetjury deelnemen, met begeleiding vanuit de bib.

Op het einde van het seizoen volgt een verkiezing van beste boek van het jaar en is er een spetterend slotfeest waarop lezers, schrijvers en tekenaars elkaar ontmoeten. Dit seizoen organiseert elke bibliotheek een eigen slotfeestje op zaterdag 24 april 2021

Interesse?

Wil je graag meelezen in het leesjaar 2020-2021, vul dan dit formulier in.

Wil je voor je inschrijft nog wat meer uitleg (ongeveer een kwartiertje), kom dan langs op onze startdag op woensdag 16 september. Doorlopend tussen 13.00 en 18.00 uur. 

De boeken die we zullen lezen, ontdek je hierWil je weten of een titel aanwezig is in de bibliotheek? Zoek dan snel even op in de catalogus

Je kan ook later nog beslissen om mee te lezen. Pas na 31 december 2020 registreren we geen juryleden meer.