Kranten

De krant op papier of op de tablet

In de leeshoek van de hoofdbibliotheek kan je de krant komen lezen. 

Het Laatste Nieuws en Krant van West-Vlaanderen bieden we aan op papier

Het Nieuwsblad, De Morgen, De Standaard en De Tijd zijn maar enkele van de kranten die je kan lezen op een van onze tablets, via de Gopress-krantenkiosk. Vraag ernaar aan de infobalie. Online lezen kan trouwens enkel als je je in de bibliotheek bevindt. 

Verder worden ook in het bibliotheekpunt in De Oever (Het Laatste Nieuws, Krant van West-Vlaanderen) kranten aangeboden. 

Gopress: onmisbaar voor scholieren en studenten

Het aanbod van onze papieren kranten combineren we met een abonnement op Gopress, de online persdatabank van alle Belgische kranten- en magazineuitgevers. 

Ben je lid in de bibliotheek van Staden, dan heb je gratis toegang tot tientallen nieuwsbronnen en duizenden artikels.  

Vanaf de dag van eergisteren kan je alle mogelijke artikels opzoeken én downloaden. Een onmisbare service voor scholieren en studenten. 

Ook de krant van vandaag en van gisteren kan je gratis lezen in de kiosk (zie ook hierboven), maar die is enkel open als je je binnen de muren van de bibliotheek bevindt. 

Gopress
Krantenarchief

Hoe werkt het?

Surf naar het krantenarchief, of ga naar de catalogus, waar je klikt op het pijltje naast Catalogus en kiest voor Krantenarchief

Voer een snelle zoekterm in, of kies (enkel op krantenarchief.bibliotheek.be) voor Uitgebreid zoeken als je een specifieke zoekopdracht wil uitvoeren.

Artikel(s) gevonden? Klik door op de titel en meld je aan met je gegevens van Mijn Bibliotheek. Nu kan je het artikel delen of downloaden. 

Niet gelukt, of graag meer informatie? Mail dan naar bibliotheek@staden.be. We helpen je met plezier verder!

Naar het krantenarchief

Een greep uit het aanbod

De Morgen (vanaf 1998), HLN (1998), De Tijd (1998), Gazet van Antwerpen (1996), Het Belang van Limburg (1993), Het Nieuwsblad (1998), De Standaard (1998), Krant van West-Vlaanderen (2005), Metro (2000).

Trends (1995), Knack (1995), Humo (1996), MO* (2010).

Le Soir (2000), La Libre Belgique (2000). 

Krantenarchief