Hoe werkt het?

Je kan maximum twee e-boeken tegelijk lenen en die zes weken lang lezen op je eigen toestel of op een e-reader die je leent in de bib. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van het toestel. Je kan er ook zelf voor kiezen om een e-boek in te leveren en zo plaats vrij te maken voor een andere titel. 

Je kan maximum twee e-boeken reserveren. Reserveringen blijven drie dagen beschikbaar. Als een gereserveerd e-boek vrij is en je hebt nog geen twee titels uitgeleend, dan wordt het e-boek automatisch aan jou uitgeleend. 

Het is niet mogelijk om e-boeken te verlengen. Wil je een e-boek toch langer houden? Dan leen je het gewoon opnieuw van zodra de uitleentermijn verstreken is. Let wel: dit is enkel mogelijk als het boek niet gereserveerd is door een andere lener. 

Aangezien je nooit te laat kan inleveren, moet je ook nooit telaatgeld betalen. 

 

Hoe installeer ik het?

Download de app of gebruik de cloudLibrary-website.

Smartphone/tablet: download de cloudLibrary-app via de Apple App Store of Google Play Store.
Alle uitleg over de installatie van de cloudLibrary-app voor je Android-toestel vind je hier. Gebruik je een iPhone of iPad? Dan vind je hier de handleiding terug.

Computer: via de cloudLibrary website

E-reader: als je een Windows-pc gebruikt, vind je hier alle uitleg over de installatie. Mac-gebruikers kunnen hier nalezen hoe ze cloudLibrary kunnen installeren.

Bij de smartphone-/tablet-apps kies je bij de eerste opstart voor België > E-boeken Vlaanderen en Brussel > de Bib en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je dan snel of lees meer over registreren op Mijn Bibliotheek.

 

Waarom een e-boek?

Je kiest zelf het lettertype en de lettergrootte

Je leest in het donker, zonder extra lampjeComfortabel in elke positie en geen storende reflectie bij het lezen. 

Alle boeken passen op één licht en handig apparaatje. Geen gesleur meer met tassen of zakken op reis. Je boeken heb je altijd en overal bij de hand.