Literair aperitief

Aan het begin van elk leesseizoen nodigt de leesclub een bekende schrijver uit voor een literair aperitief op zondag. 

In 2019 heetten we Peter Terrin welkom op zondagvoormiddag 6 oktober

De auteur voor het literair aperitief van 2020 (mogelijks uitgesteld naar 2021 wegens de Corona-crisis) wordt tijdens de zomer bekendgemaakt. 

Peter Terrin: terugblik

Patricia, zo heet de zevende roman van de voormalige AKO Literatuurprijswinnaar Peter Terrin.

Enige tijd geleden al liet Peter Terrin zich ontvallen dat hij iets wou doen met Patricia Highsmith (1921-1995), de Amerikaanse queen of crime. Het boek kun je dan ook thematisch én vormelijk lezen als een beheerste hommage aan de schrijfster die zich in haar latere jaren ontpopte als een excentriek drankorgel. Toch alludeert Peter slechts één keer openlijk op zijn inspiratiebron. Maar dat volstaat. Meer dan ooit betreedt hij in deze roman het terrein van de spanning.

Het verhaal wordt verteld door Astrid, een vrouw die het op het eerste gezicht mooi voor elkaar heeft. Er is Louis, haar vijfjarige zoon en David, haar gefortuneerde man, een villa in een slaperig suburbia en een job bij eventbureau de Boys waarin ze zich volledig smijt. Maar wanneer Astrids mobiele telefoon op een dag tijdens het baden van haar zoon in het schuimwater belandt, besluit ze uit haar veilige bestaan te stappen.

Over de auteur

Peter Terrin werd geboren in Tielt (1968), is ereburger van Wingene, het dorp waar hij opgroeide, maar bracht in zijn jeugd ook veel tijd door bij zijn grootouders in Roeselare, in de schaduw van brouwerij Rodenbach. Tegenwoordig woont hij in het Oost-Vlaamse Herzele. Op dertigjarige leeftijd debuteerde hij met de verhalenbundel De code. Met zijn roman Post mortem won hij de AKO Literatuurprijs en haalde hij een nominatie voor de prestigieuze Libris Literatuur Prijs binnen.  

0.jpg

Vorige literaire aperitieven

oktober 2018: Alicja Gescinska

oktober 2019: Peter Terrin