Dat studeren geen pretje is, spreekt voor zich. Zeker nu, in tijden van corona. Daarom kan je terecht op verschillende locaties in Staden, om samen - met de nodige voorzorgen - aan het blokken te slaan.

Lees verder

Vanaf woensdag 2 december liggen in de bibliotheek naar jaarlijkse gewoonte weer een heleboel Lerarenkaarten klaar om af te halen.

Lees verder

Schrijf ze vrij!

Ieder jaar in december levert Amnesty’s Schrijfmarathon wereldwijd honderdduizenden brieven, solidariteitskaartjes en handtekeningen op. Met als enig doel: rechtvaardigheid eisen voor mensen van wie de basisrechten geschonden werden.

Lees verder

Uitleenpost Westrozebeke gesloten op zaterdag

Op donderdag 26 november 2020 besliste de gemeenteraad om de uitleenpost in Westrozebeke definitief te sluiten op zaterdag. Inleveren en afhalen kan voortaan op het secretariaat van de gemeenteschool of in de schoolbibliotheek (op afspraak).

Lees verder

STAP leest voor!

De leerlingen Woord van STAP Staden lezen 3 verhalen, voor elke leeftijd.

Lees verder

Lees voor een volle spaarkaart!

Tijdens de Voorleesweek – maar eigenlijk het hele jaar door – zetten we samen met Iedereen Leest het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Lees verder

Kunstendag voor kinderen online

Kunstendag voor Kinderen laat zich niet verslaan door het virus. Van 3 tot 15 november vieren we Kunstendag voor Kinderen online. 

Lees verder

Interactief voorlezen: gratis webinars

Na het grote succes van de eerste Boekstart-webinar in het voorjaar, organiseert Iedereen leest opnieuw een webinar over interactief voorlezen aan baby’s en peuters.

Lees verder

Reserveren en afhalen in de hoofdbib

Beperk je je bezoek aan de bibliotheek liever tot het afhalen van gereserveerde materialen? Dat kan!

Lees verder

Digidokter online

Geen live Digidokter meer in 2020. Maar niet lang getreurd: Vormingplus voorziet opnieuw een uitgebreid aanbod online sessies.

Lees verder