In de kijker

Samen studeren

Het eindejaar is in zicht. Voor veel studenten betekent deze periode 'helaas' ook dat het blokken weer van start gaat.

Lees verder

Kriebelen de vingers al een tijdje om te beginnen met een moestuin, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Sluit je dan aan bij het eco-moestuinteam van Roeselare, Hooglede en Staden. 

Lees verder

Handige harry's en harriëtten gezocht!

Ben je een meisje of jongen uit het derde of vierde leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan snel in voor de Junior Techniekacademie.

Lees verder

Jouw brief kan levens veranderen

Ieder jaar in december schrijven burgers overal ter wereld miljoenen brieven en kaartjes voor 10 mensen in nood. Met slechts één doel voor ogen: hun leven veranderen.

Lees verder

Verborgen schatten te koop

Op zoek naar een kast (misschien wel een ex-bibliotheekkast) voor in je living? Of leuke spulletjes om je interieur wat op te vrolijken? Dan hebben we goed nieuws: de gemeente organiseert binnenkort een openbare verkoop van roerende goederen.

Lees verder

Week van de afvalophaler

Hij komt, hij komt, de lieve goede ophaler. En niet een keer per jaar, maar élke week. De ophalers schudden geen zak leeg, maar pakken de jouwe vol afval mee. Dat verdient respect en misschien ook wel een mooie tekening.

Lees verder

Laat je tippen door Bieblo

Bieblo helpt jongeren van 6 tot 12 boeken te vinden naar hun persoonlijke smaak of goesting.

Lees verder

Ontdek het Voorleesweek-programma!

Het programma voor de Voorleesweek in Staden is af. Op de Voorleesweek-pagina vind je alle praktische informatie.

Lees verder

Vergeet verveling!

De herfstvakantie staat voor de deur. Ben je nog op zoek naar activiteiten om de maandag- en woensdagnamiddag van de kinderen zinvol door te brengen? Dan hebben wij goed nieuws!

Lees verder

Ieder kind een Sint

Veilig en verantwoord speelgoed, dat er nog goed uitziet, en dat je zelf niet meer nodig hebt, kan je weer naar hartelust deponeren in de inzamelbox van KWB. 

Lees verder