Ga in de kerstvakantie naar de pagina Waar is mijn Lerarenkaart. Tik je stamboeknummer in en je vindt in een paar klikken wa…

Lees verder

Wegens een elektriciteitsonderbreking blijft de bibliotheek deze voormiddag (donderdag 25 november) uitzonderlijk gesloten. 

Lees verder

Activiteiten geannuleerd

In de strijd tegen het virus organiseren wij van donderdag 25 november tot en met vrijdag 31 december geen activiteiten meer. 

Lees verder

Expo Sterk Stoan

Bewonder affiches gemaakt door de Stadense leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en teksten van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten over het thema troost. Verrassend mooi!

Lees verder

Afstand en astronomie

Op 24/11 organiseert Filip, vrijwilliger in onze bibliotheek, deze themawandeling in De Palingbeek. Neem afstand van aardse beslommeringen, kijk met een telescoop naar de zon en maak in de sterrenwacht een 3D-reis door het heelal.

Lees verder

Schrijf ze vrij in december!

Overal ter wereld belanden moedige mensen in de gevangenis omdat ze opkomen voor hun rechten en die van anderen. Of ze worden gediscrimineerd of mishandeld om wie ze zijn. Dit onrecht moet stoppen. 

Lees verder

Sluitingsdagen november

Op donderdag 11 november (Wapenstilstand) en maandag 15 november (Koningsdag) blijft de bibliotheek gesloten. 

Lees verder

Word jij ook lid van de Voorleesclub?

Eén, Lang zullen we lezen, De chinezen, Luisterpuntbibliotheek en deAuteurs slaan de handen in elkaar om iedereen in november warm te maken om voor te lezen. Enkele bekende gezichten geven het goede voorbeeld in een gloednieuw programma. 

Lees verder

Ik heb nog geen Covid Safe Ticket: wat nu?

Bij evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten heb je een Covid Safe Ticket nodig. Vanaf 1 november ook in alle horeca en fitnesscentra in ons land. Maar hoe kan je nu je ticket bekomen? Wij helpen je graag op weg!

Lees verder

Reanimeren met een AED-toestel

Je hebt ze waarschijnlijk al zien hangen in onze gemeente: de AED-toestellen. Maar hoe werken ze? In een avondsessie wordt uitgelegd waarvoor een AED dient en hoe het toestel juist te gebruiken.

Lees verder