Bibliotheekpunt in De Oever vervangt uitleenpost

Op maandag 27 mei opent de bibliotheek een bibliotheekpunt in de cafeteria van WZC De Oever. Het bibliotheekpunt vervangt de uitleenpost in de Roeselarestraat, die haar deuren definitief gesloten heeft. 

Bij voorkeur tijdens de openingsuren van de cafetaria (elke dag van 13.45 tot 17.30 uur) kan je in het nieuwe bibliotheekpunt materialen inleveren en gereserveerde materialen afhalen.

Elke maandag haalt een medewerker van de bibliotheek alle ingeleverde materialen op en worden de gereserveerde materialen klaargezet.

Heb je op tijd ingeleverd maar verstreek je uitleentermijn tussen twee momenten van ophalen, dan hoef je uiteraard geen telaatgeld te betalen. Om een gereserveerd materiaal af te halen, krijg je een volledige week de tijd. Je kan zowel materialen reserveren die in het bibliotheekpunt staan, als materialen uit de collectie van de hoofdbibliotheek. 

Materialen die je niet gereserveerd hebt, kan je ter plaatse niet uitlenen, tenzij je last minute reserveert met een telefoontje naar de hoofdbibliotheek. Tijdens de openingsuren van de hoofdbibliotheek kunnen we zo'n telefoontje steeds beantwoorden en je reservering meteen in orde brengen. 

Reserveren kan je ook doen je via een mailtje naar bibliotheek@staden.be, met opgave van de gewenste titels, of via de online toepassing 'Mijn Bibliotheek'. Om te weten hoe het online reserveren werkt, surf je naar de helppagina op onze website (luikje 'De catalogus gebruiken'). Vragen kan je uiteraard ook telefonisch stellen, of aan een medewerker aan de balie in de hoofdbibliotheek. 

In de gezellig ingerichte zithoek van het bibliotheekpunt kan je kranten en tijdschriften lezen, groteletterboeken kiezen of voorlezen uit prentenboeken. Bewoners van het woonzorgcentrum kunnen de materialen steeds meenemen naar de kamer om daar verder te lezen. 

Senioren (65+), minder mobielen of langdurig zieken kunnen gebruik maken van onze boekendienst aan huis

De klassen van de basisschool in de Slijperstraat krijgen op geregelde tijdstippen boekenkoffers met jeugdboeken, strips en informatieve boeken aan klas geleverd. 

De werking van het bibliotheekpunt wordt voortdurend geëvalueerd en bijgestuurd. Blijf onze website volgen voor alle nieuws en updates. Heb je zelf een suggestie, aarzel dan niet om ons te contacteren