Romans

Over lezen in andere talen, lezen in grotere letters, lezen per genre, makkelijk lezen en dwarsliggers lees je hieronder meer. 

Meer informatie over e-boeken? Klik hier.

Een titel niet gevonden in onze catalogus? Klik hier

Leestips

De digitale wereld is ideaal voor lezers om in online leescommunities tips met elkaar uit te wisselen en lezen weer hip, zichtbaar en trendy te maken. Klik hier en ontdek enkele platformen waarop je leesinspiratie kan halen bij andere lezers, of bel eens naar de Boekendokter.

Meer informatie over de applicatie 'Mijn Leestipper' vind je hier. Vergeet ook niet om eens te snuisteren door boek&babbel, de blog van onze medewerker Ann. 

Een boek niet gevonden? Zoek dan eens in de catalogus van alle West-Vlaamse bibliotheken of alle Vlaamse bibliotheken

Wil je een boek uit een andere bibliotheek afhalen in Staden, klik dan hier

Lezen in andere talen

In de bibliotheek vind je een eigentijdse collectie Engelstalige romans voor volwassenen en young adults. Deze collectie wordt elk jaar aangevuld. 

Boeken in het Frans, Duits, Spaans, Italiaans of nog een andere taal zijn niet langer beschikbaar. Heb je ze toch nodig, bijvoorbeeld voor een schoolopdracht, dan verwijzen we graag naar de collectie van kenniscentrum ARhus (Roeselare).

Wil je een boek uit ARhus of een andere bibliotheek afhalen in Staden, klik dan hier

Lezen in grotere letters

Je leest graag, maar het gaat moeizaam omdat de lettertjes te klein geworden zijn? Dan biedt onze collectie groteletterboeken een oplossing. 

Zeven bibliotheken uit het Roeselaarse (Roeselare, Lichtervelde, Staden, Moorslede, Ledegem, Izegem en Ingelmunster) kochten onlangs 140 gloednieuwe titels in pakketten van 20. Om de zes maanden schuiven die pakketten door en wordt het aanbod in elke bib ververst. De pakketten worden elk jaar uitgebreid met nieuwe titels. 

Daarnaast beschikt de bibliotheek over een beperkte vaste collectie groteletterboeken. Ook in WZC De Oever worden groteletterboeken aangeboden. Wil je lezen uit de collectie van De Oever, neem dan contact op met tom.vansteenbrugge@staden.be

Lezen per genre

In de bibliotheek staan alle romans gerangschikt op de familienaam van de auteur. De eerste vier letters van die familienaam vind je terug op het etiket. Enkel de groteletterboeken, de Engelstalige romans en de aanwinsten staan in aparte rekken. 

Op de meeste etiketten zie je ook een pictogram dat aanduidt tot welk genre een roman behoort. Aan de hand van deze pictogrammen kan je in de rekken snel zoeken naar de boeken die jouw voorkeur genieten. 

Veelgelezen genres zijn thrillers & detectives, romantische verhalen & chicklit, streek- en familieromans, en waargebeurd. Liefhebbers van fantasy klikken hier. Dichtbundels worden niet langer aangekocht. Voor dit collectie-onderdeel verwijzen we graag naar kenniscentrum ARhus (Roeselare) of stadsbibliotheek Izegem

Wil je een boek uit ARhus of een andere bibliotheek afhalen in Staden, klik dan hier

0.jpg

Makkelijk lezen

Voor volwassenen die houden van een goed boek maar bij wie het lezen (nog) niet zo vlot gaat, beschikken wij over een collectie makkelijk lezen-boeken. Dit zijn boeken in eenvoudig Nederlands, ideaal voor beginnende lezers, voor volwassenen die het lezen willen oefenen of anderstaligen die Nederlands leren. De verhalen zijn vlot geschreven, in korte zinnen en met een aangepast lettertype. 

Makkelijk lezen-boeken voor volwassenen vind je bij de taalcursussen en woordenboeken (volwassenen informatief), en herken je meteen aan de vermelding ML op hun etiket. Enkele van de reeksen die we actueel houden zijn Wablieft, Leeslicht en de Leesstraat.

Voor een volledig overzicht klik je hier

 

Leesclubs

Leesclub

Samen lezen

Samen lezen

Literair aperitief

Poëzieweek

Boekenhuisjes

Dwarsliggers

Een dwarsligger is een boekje waarvan één pagina uit een 'gewoon' boek overdwars op twee pagina's van elk acht bij twaalf centimeter wordt afgedrukt, op heel dun papier. 

Door zijn ultrakleine formaat berg je een dwarsligger gemakkelijk op (in je handtas, of zelfs in je jaszak) en kan je hem overal mee naartoe nemen. 

De bibliotheek biedt een basiscollectie dwarsliggers aan, waarmee je deze nieuwe manier van lezen eens kan uittesten. De basiscollectie wordt elk jaar aangevuld met een (beperkt) aantal populaire titels. 

Voor een overzicht van alle titels, klik hier.

0.JPG
0.JPG

Boekenverkoop

Onze boekenverkoop gaat in 2021 door op 19 en 20 februari, met een avant-première op vrijdag voor Stadense leerkrachten of leerkrachten actief in een Stadense school. UPDATE: de boekenverkoop wordt geannuleerd. 

Alweer duizenden materialen (boeken, strips en dvd's) zullen hun weg vinden naar de verkoopstafels, op zoek naar een tweede leven.

Niets wordt weggegooid. Onverkochte materialen worden weggeschonken voor educatieve doeleinden, of in 2022 opnieuw aangeboden. 

Wist je trouwens dat je ook boeken kan kopen op de jaarlijkse tweedehandsbeurs van de Gezinsbond, en dat de bibliotheek boeken schenkt aan het geefcafé van de KWB? Warm aanbevolen!