Romans

Klik hier voor een collectie-overzicht van alle romans. 

Over makkelijk lezen, lezen in andere talen, lezen in grotere letters, lezen per genre, poëzie en onze jaarlijkse boekenverkoop lees je hieronder meer. 

0.jpg

Makkelijk lezen

Voor volwassenen die houden van een goed boek maar bij wie het lezen (nog) niet zo vlot gaat, beschikken wij over een collectie makkelijk lezen-boeken. Dit zijn boeken in eenvoudig Nederlands, ideaal voor beginnende lezers, voor volwassenen die het lezen willen oefenen of anderstaligen die Nederlands leren. De verhalen zijn vlot geschreven, in korte zinnen en met een aangepast lettertype. 

Makkelijk lezen-boeken staan in de bibliotheekrekken gerangschikt tussen alle andere romans, maar herken je meteen aan de vermelding ML op hun etiket. Enkele van de reeksen die we actueel houden zijn Wablieft, Leeslicht en de Leesstraat.

Voor een volledig overzicht klik je hier

 

Leestips van lezers

Wie kan er betere leestips geven dan ... de lezer?

De digitale wereld is ideaal voor lezers om in online leescommunities tips met elkaar uit te wisselen en lezen weer hip, zichtbaar en trendy te maken.

Klik hier en ontdek enkele platformen waarop je leesinspiratie kan halen bij andere lezers. Klik hier voor leestips van de bibliotheekmedewerkers (zoek op naam).

Lezen in andere talen

In de bibliotheek vind je een eigentijdse collectie Engelstalige romans voor volwassenen en young adults. Deze collectie wordt elk jaar aangevuld. 

Boeken in het Frans, Duits, Spaans, Italiaans, of nog een andere taal, zijn niet langer beschikbaar. Heb je ze toch nodig, bijvoorbeeld voor een schoolopdracht, dan verwijzen we graag naar de collectie van kenniscentrum ARhus (Roeselare). Wil je een boek uit ARhus of een andere bibliotheek afhalen in Staden, klik dan hier

Lezen in grotere letters

Je leest graag, maar het gaat moeizaam omdat de lettertjes te klein geworden zijn? Dan biedt onze collectie groteletterboeken een oplossing. 

Zeven bibliotheken uit het Roeselaarse (Roeselare, Lichtervelde, Staden, Moorslede, Ledegem, Izegem en Ingelmunster) kochten onlangs 140 gloednieuwe titels in pakketten van 20. Elke 3 maanden schuiven die pakketten door en wordt het aanbod in elke bib ververst. De pakketten worden elk jaar ook uitgebreid met nieuwe titels. 

Daarnaast beschikt de bibliotheek over een beperkte vaste collectie groteletterboeken. Ook in WZC De Oever worden groteletterboeken aangeboden. Wil je lezen uit de collectie van De Oever, neem dan contact op met lieve.vanwassenhove@staden.be

Lezen per genre

In de bibliotheek staan alle romans gerangschikt op de familienaam van de auteur. De eerste vier letters van die familienaam vind je terug op het etiket. Enkel de groteletterboeken, de Engelstalige romans en de aanwinsten staan in aparte rekken. 

Op de meeste etiketten zie je ook een pictogram dat aanduidt tot welk genre een roman behoort. Aan de hand van deze pictogrammen kan je in de rekken snel zoeken naar de boeken die jouw voorkeur genieten. 

Veelgelezen genres zijn thrillers & detectives, romantische verhalen & chicklit, streek- en familieromans, en waargebeurde verhalen.  Liefhebbers van fantasy klikken hier.

Boekenverkoop

Onze boekenverkoop gaat dit seizoen door op vrijdag 28 februari (17.00 tot 20.00 uur) en schrikkeldag zaterdag 29 februari (9.00 tot 13.00 uur) 2020.

Op vrijdag zijn Stadense leerkrachten of leerkrachten actief in een Stadense school al vroeger welkom, op de voorverkoop van 15.00 tot 17.00 uur. 

Alweer duizenden boeken, zowel romans als informatief, en zowel voor jeugd als voor volwassenen, zullen hun weg naar de verkoopstafels vinden, op zoek naar een tweede leven. Geen enkel boek wordt weggegooid. Onverkochte materialen worden in 2021 opnieuw aangeboden. 

Voor één boek betaal je één euro, voor vijf boeken vier euro, voor tien boeken zeven euro. 

In de grote zaal van het SWOK. Binnenkomen via de dienstingang. 

Wist je trouwens dat je ook boeken kan kopen op de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond? Warm aanbevolen!

0.JPG

 

Mijn Leestipper

Binnenkort meer info.