Breng je boeken naar de bib

Een rek dat uit zijn voegen barst, barstensvolle dozen op een veel te krappe zolder, een ongewenst cadeau of gewoon een aantal boeken die je toch al gelezen en dus niet meer nodig hebt? 

Als openbare bibliotheek zijn wij steeds bereid om jouw overtollig geworden boeken als schenking te aanvaarden. 

De materialen worden opgenomen in onze collectie of, als ze daarvoor niet meer in aanmerking komen, toegevoegd aan de voorraad voor de eerstvolgende boekenverkoop. 

Als schenker onderteken je een eenvoudig formuliertje waarmee je aangeeft definitief afstand te doen van de geschonken materialen.

Neem vrijblijvend contact op met tom.vansteenbrugge@staden.be voor meer informatie.  

 

Vervolledig onze collectie

Beschadigd na een plensbui onderweg naar de bib, laten liggen op het strand van een exotische vakantiebestemming, (half) opgegeten door de hond, een glas wijn omgestoten, mee met het oud papier, ...

Door tal van oorzaken raken in de loop van de jaren heel wat boeken en strips uit de bibliotheekcollectie beschadigd, verloren of vermist. 

Niet alle verloren titels kunnen heraangekocht worden. Daardoor ontstaan er wel eens leemtes in lopende reeksen of ontbreken er klassiekers die niet zouden mogen ontbreken. Jullie kunnen ons helpen om die leemtes weer op te vullen! 

Op deze pagina publiceren we lijsten met titels waarvan we geen nieuw exemplaar meer kunnen vinden. Heb je één of meer van die boeken of strips op de lijsten in je bezit, en wil je ze aan de bib schenken? Kom dan eens langs of neem contact op met tom.vansteenbrugge@staden.be. Wordt vervolgd.

 

Breng je boeken naar het archief

In de bibliotheek van het archief verzamelen we zoveel mogelijk publicaties over Staden, en/of waarin Staden vermeld wordt, en/of geschreven door een Stadenaar (afkomstig van of wonende in). 

Deze publicaties kunnen tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de leeszaal geraadpleegd worden in functie van historisch of heemkundig onderzoek over onze gemeente. Enkel als we over twee exemplaren beschikken, kan een publicatie ook uitgeleend worden. 

Op deze pagina plaatsen we (in 2022) een overzicht van alle werken die al in ons bezit zijn. Beschik je over een of meerdere titels die nog niet op die lijst staan, dan kunnen dit bijzonder waardevolle aanwinsten voor onze collectie zijn. Wil je deze werken in het archief laten onderbrengen, neem dan contact op met tom.vansteenbrugge@staden.be. Als schenker onderteken je een eenvoudig formuliertje waarmee je aangeeft afstand te doen van geschonken materialen.

Een werk over Staden of door een Stadenaar wordt voor altijd en in optimale condities in het gemeentelijk archief bewaard. 

 

Breng je platen naar de bib

Muziek op elpee is weer helemaal in

In de zithoek van de bibliotheek willen we daarom een collectie tweedehandsvinyl aanbieden, zodat bezoekers - ter plaatse - oude muziek kunnen (her)ontdekken. De platen worden (voorlopig) niet uitgeleend. 

De collectie willen we helemaal door jullie, de gebruikers van de bibliotheek, laten samenstellen. De bibliotheek zorgt voor versterker, pick-up en hoofdtelefoons. 

Heb je oude platen die je nooit meer beluistert en die op zolder staan te verkommeren? Aarzel dan niet om ze te laten opnemen in onze collectie, en neem contact op met tom.vansteenbrugge@staden.be. Dit kan ook voor een bepaalde, afgesproken periode.

 

Breng je boeken onder in een boekenhuisje

Little free libraries zijn in de Verenigde Staten en ondertussen ook bij ons een groot succes. Ook in Staden hebben we dit concept geïmporteerd. Bedoeling is dat mensen op verschillende plaatsen in de gemeente, volgens de kringloopgedachte, boeken kunnen geven en nemen.

Wil je zelf ook een boekenhuisje timmeren en inrichten, en daarbij met ons samenwerken? Neem dan vrijblijvend contact op met tom.vansteenbrugge@staden.be